U trendu

Peskov: Odsustvo odgovora na predlog Putina znači odbijanje

MOSKVA – Odsustvo jasnog odgovora na poziv ruskog predsednika Vladimira Putina za otvoren dijalog sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom za Moskvu znači odbijanje predloga, prenosi TAS S.
„Pitanje je postavljeno, odgovora još nema i ako ga uskoro ne bude znači da je predlog odbijen“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov nije mogao da precizira detalje kako bi izgledao „otvoreni dijalog“ dvojice predsednika i da li bi se on odvijao u prisustvu novinara zato što se za sada čak ni ne zna odgovor američke strane.

„Što se Rusije tiče, predsednik je izrazio jasnu želju za dijalogom bez obzira na sve, jer je to u interesu ne samo dveju zemalja već i celog sveta. Ali, ne možemo da zaboravimo reči gospodina Bajdena“, naglasio je Peskov.

Američki predsednik je u sredu na pitanje medija da li svog ruskog kolegu smatra „ubicom“ odgovorio potvrdno. Takođe, rekao je da će Putin „platiti“ zbog navodnog mešanja u američke izbore. Nakon te izjave, Putin je ponudio američkom kolegi otvoreni dijalog uživo u petak ili u ponedeljak.
TAS S prenosi da Bela kuća još nije prihvatila ponudu za razgovor uživo. Sekretar za štampu Bele kuće Džen Psaki izjavila je da će Bajden danas biti na radnom putovanju u američkoj državi Džordžiji, pa je malo verovatno da će moći da razgovara sa Putinom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.