U trendu

Peskov: Šta god da se dogodi u UKR, Kijev povezuje sa RUS

MOSKVA – Nastojanja da se pokušaj atentata na Sergeja Šefira, prvog pomoćnika predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, poveže sa Rusijom mogu se pripisati preterano uznemirenom emocionalnom stanju, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Nažalost, šta god da se dogodi u Ukrajini ovih dana, nijedan od aktuelnih političara ne može da ne poveže sa Rusijom“, izjavio je Peskov u vezi sa današnjim incidentom u Ukrajini, a prenosi ruska agencija TAS S.

„Naravno, ovo nema nikakve veze sa stvarnim stanjem stvari. To je pre dokaz preterano uznemirenog emocionalnog stanja“, rekao je Peskov.

Prethodno je čelni čovek vladajuće ukrajinske stranke „Sluga naroda“ Oleksandr Kornijenko rekao da bi Rusija mogla da stoji iza pokušaja atentata na glavnog pomoćnika ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

„Ruski trag ne treba apsolutno isključiti. Znamo njihovu sposobnost da organizuju terorističke napade u različitim zemljama“, rekao je Kornijenko novinarima, a prenosi agencija Rojters.

Iz vatrenog oružja je danas ispaljeno deset metaka na automobil u kojem je bio savetnik ukrajinskog predsednika Šergej Šefir, ali je ranjen samo vozač.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.