Petković: Đorđevićev poziv na bojkot u korist Prištine

BEOGRAD – Direktor Kancelarije Vlada Srbijeza Kosovo i Metohiju Petar Petkovića ocenio je danas da poziv jednog od opozicionih lidera Mlađana Đorđevića na bojkot izbora na Kosovu i Metohiju ide samo u prilog Prištine i na štetu kosovskih Srba i Srbije.

„Samo neko ko želi propast srpske ideje, razjedinjenu i slabu Srbiju, poput lažnog patriote Mlađana Đorđevića, može da pozove na bojkot glasanja i Srpske liste. Na taj način direktno radi u korist Prištine i albanskih političara“, naveo je Petković uz saopštenju za javnost.

On je istakao da je od „izuzetne važnosti da Srbi u nedelju, 14. februara, u što većem broju izađu na pokrajinske izbore na Kosovu i Metohiji i jedinstveno i složno nastupe kao najveća odbrana i garant ostanku i opstanku na svojim vekovnim ognjištima“.

„Naša zemlja danas se nalazi u odsudnom trenutku. Sve su glasnije poruke o ‘velikoalbanskoj ideji’, a pritisci raznih centara moći na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića zbog Kosova i Metohije snažniji“, ukazao je Petković.

On je naglasio da samo Srpska lista „ima snagu, kapacitet i spremnost da se bori za nasušne potrebe srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i bude njihova brana pred institucijama u Prištini i nasrtajima onih koji bi da vide Srbiju na kolenima“.

Ocenio je i da „nema dileme da bi mnogi, poput Đorđevića i njegovog kuma Dragana Đilasa, voleli da unesu razdor i sumnju među srpski narod na Kosovu i Metohoji i politički profitiraju na srpskoj muci“.

„Jer, takva, slaba Srbija, bila bi lak plen za razne političke moćnike i albanske političare i to im ne smemo dozvoliti. Život nas uči da kada god su Srbi bili jedistveni i složni, pobede su bile nadomak ruke, a pobede sutra osvajamo olovkom i glasačkim listićem“, zaključio je Petković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.