U trendu

Petorica pripadnika IS ubijena u napadu talibana u Kabulu

KABUL – Petorica pripadnika teroristričke grupe Islamska država poginula su u napadu talibana u okrugu Kabula, rekao je danas portparol ruske ambasade u Kabulu.

„Danas popodne smo čuli raflnu paljbu iz jednog stana u četvrti u kojoj se nalazi kompleks ambasade. Talibani su ubili pet militanata Islamske države i još trojica su se predala“, rekao je portparol, prenosi TAS S.

„Verovatno je to povezano sa jučerašnjim terorističkim napadom u blizini džamija kada je ubijeno oko 20 ljudi“, dodao je on.

Talibanske vladine snage uništile su jednu ćeliju Islamske države na severu Kabula, izjavio je portparol talibana, nakon što je u eksploziji ispred džamije u Kabulu poginuo i ranjen veći broj civila.

Portparol talibana Zabihulah Mudžahid je izjavio da je specijalna talibanska jedinica izvela operaciju protiv elemenata ISIS-a u 17. okrugu Kabula, na severu grada kasno u nedelju, prenosi agencija Rojters.

„Baza ISIS-a potpuno je uništena i svi pripadnici ISIS-a su unutra ubijeni kao rezultat ovog odlučnog i uspešnog napada“, napisao je portparol na Tviteru.

Ranije su lokalni mediji izvestili o teškim sukobima na tom području, a kontaktirani stanovnici potvrdili su da su čuli eksplozije i pucnjavu tokom noći.

Ranije danas Islamska država je preuzela odgovornost za jučerašnju eksploziju u Kabulu.

Nekoliko civila je poginulo u eksploziji koja se dogodila u jednoj kabulskoj džamiji dok se održavala služba za majku portparola talibana Zabinulaha Mudžahida, na kojoj su se sakupili talibanski lideri, konkretno, predstavnici ministarstva odbrane, preneo je Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.