U trendu

PG: Predložena obustava izvršenja kazne zatvora

PODGORICA – Sudije izvestioci Ustavnog suda Crne gore Mevlida Muratović i Milorad Gogić predložili su sudskom Veću obustavu izvršenja kazne zatvora u trajanju do 60 dana koju je Viši sud odredio poslanicima Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću i Milanu Kneževiću zbog odbijanja da svedoče.

Prema pisanju podgoričke Pobjede, sudija Muratović predložila je obustavu izvršenja kazne zatvora po žalbama njegovih pravnih zastupnika, prenosi CdM.me.

O žalbama će Veće Ustavnog suda odlučivati na sednicama koje su zakazane za 10 i 11 sati, a kako se navodi, u dosadašnjoj praksi Ustavnog suda Crne Gore nije doneta takva „privremena mera“.

Meru obustave pojedinačnog akta Apelacionog suda predložio je još u petak popodne i sudija izvestilac Milorad Gogić u slučaju Milana Kneževića, koji se, od časa „stavljanja u zatvor“ Medojevića, nalazi u prostorijama Skupštine Crne Gore.

Na današnjoj raspravi u Ustavnom sudu saznaće se koje i kakve „neotklonjive štetne posledice“ sudija izvestilac Gogić smatra da se mogu desiti u slučaju da Knežević produži boravak u zgradi crnogorskog parlamenta.

Nebojša Medojević uhapšen je u noći između 30. novembra i 1. decembra posle sednice parlamenta i bez oduzimanja poslaničkog imuniteta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.