U trendu

Plenkovic: Niko ne zna koliko ce trajati energetska kriza

ZAGREB – Hrvatska je dosad primila 18 hiljada ukrajinskih izbeglica, a problem s aktualnom energetskom krizom uzrokovanom ruskom agresijom je što se ne zna koliko će trajati, saopštio je danas premijer Andrej Plenković.

“Problem kod ove krize je što niko ne zna koliko će trajati, a instrumenti za kontrolu cena energenata su slabi”, rekao je Plenković u govoru na konferenciji mladih evropskih lidera. (EYL40), u kontekstu posledica ruskog napada na Ukrajinu, prenosi Hina.

“Mi zapravo nemamo mehanizme na svetskom nivou za kontrolu cena energenata”, izjavio je hrvatski premijer,i naglasio da je iz tog razloga „potrebno zajedničko evropsko rešenje“ za tu krizu.

Plenkovic je govorio pred cetrdesetak mladih uspešnih pojedinaca iz cele Evrope, a među njima je bila i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, navodi Hina.

Govoreći o ruskoj agresiji na Ukrajinu, Plenković je rekao da je to događaj za koji je malo ljudi očekivalo da će se zaista dogoditi, i da je „zanimljivo” da su se informacije obaveštajnih službi zapadnih saveznika tu pokazale „potpuno precizne”.

On je naglasio da stav službenog Zagreba ostaje puna solidarnost s Ukrajinom, i da je u Hrvatsku dosad stiglo 18 hiljada Ukrajinaca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar