U trendu

Pobjeda: Premijer nudi rekonstrukciju vlade i nove eksperte

PODGORICA – U očekivanju rešenja višemesečne pollitičke krize u Crnoj Gori, podgorička Pobjeda piše danas da je premijer Zdravko Krivokapić na sastanku sa poslanicima parlamentarne većine navodno ponudio rekonstrukciju vlade sa novim ekspertima, ali je, kažu, Demokratski front to odbio.

Pozivajući se na izvor iz vrha parlamentarne većine, list piše da se veruje da je Krivokapićeva inicijativa „mamac i kupovina“ da bi vlada pregurala glasanje o budžetu i da je premijer ohrabren nakon što je povučena inicijativa za nepoverenje vladi, a DF saopštio da nema dovoljno potpisa parlamentarne većine za inicijativu o skraćenju mandata parlamentu.

Dodaju da je ponudu Krivokapića potvrdio šef poslaničkog kluba DF-a Slaven Radunović koji je rekao da u toj inicijativi nema ništa novo.

„Krivokapić je ponudio opciju sa novim nestranačkim ličnostima – novi rizici, novi nepoznati ljudi, na šta mi ne možemo da pristanemo. To samo podrazumeva da jednog takozvanog eksperta zamenimo drugim. Nema Crna Gora vremena za probe“, rekao je Radunović, podseća Pobjeda.

Krivokapić, kažu, nudi da novi eksperti budu bliski strankama, ali ne i na istaknutim stranačkim pozicijima što isključuje iz kombinatorike predsednike, potpredsednike, poslanike i istaknutije stranačke funkcionere.

„Takva ponuda je potencijalno apsolutno neprihvatljiva i ne uključuje stranačke lidere sa kojima bi bila osvežena vada“, piše list pozivajući se na neimenovani izvor.

Iz parlamentarne većine su premijeru, navodi isti izvor, saopštili da ponudu iznese javno, jer mu ništa ne veruju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.