Počela sa radom nova gondola na Jahorini

BANJALUKA – Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas su na Jahorini svečano otvorili novoizgrađenu kabinsku gondolu Poljice, dva šestoseda, dva ski-lifta i sedam kilometara novih veštačkih osneženih staza.

Veliki infrastrukturni projekti, ski-liftovi sidro i tanjir, osposobljavanje staze za spust posle 30 godina, sedam novih kilometara za osnežavanje, kao i rasveta staze „Novak Đoković“, urađeni su uz podršku Vlade Republike Srpske i srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, rečeno je na svečanom otvaranju, prenosi RTRS.
Dodik je zahvalio Olimpijskom centru i svima koji su bili uključeni u realizaciju projekta.

„Ovo je rezultat velike vizije kao neodvojivog plana razvoja moderne i slobodne Republike Srpske. Sve što radimo, radimo na dobrobit mladih generacija u Srpskoj koje dolaze da nastave naš put“, rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, vlasti u Srpskoj nastaviće sa investicijama širom Republike Srpske u svim oblastima privredno-ekonomskog delovanja.

Višković je rekao da bez ulaganja nema benefita i rezultata što je , kako je naveo, i danas pokazano na Jahorini kao i više puta do sada.
„Vodili smo računa da investiramo u najmoderniju ski i turističku infrastrukturu i to ćemo raditi i ubuduće“, rekao je Višković.

Gondola na Poljicama kapaciteta je 3.600 skijaša, a dva šestoseda mogu da prime 9.400 skijaša.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.