U trendu

Podignut zid prema sirotinjskom kvartu pred posetu Trampa

AHMEDABAD – Zid od cigala dugačak pola kilometra ubrzano je podignut u indijskoj državi Gudžarat uoči posete američkog predsednika Donalda Trampa, a kritičari navode da je izgrađen kako bi blokirao pogled na sirotinjski kvart u kome živi više od 2.000 ljudi.

„Budući da troše toliko novca na ovaj zid, zašto to ne bismo iskoristili za poboljšanje našeg kvarta i boljih pogodnosti za nas“, rekao je Keši Sarania, jedan od stanovnika.

„Zašto kriju nas siromašne ljude?“, zapitao se on, preneo je AP.

Tramp će tokom dvodnevne posete Indiji sledeće sedmice posetiti grad Ahmedabad u Gudžaratu kako bi prisustvovao događaju pod nazivom „Namaste Tramp“, što u prevodu znači „Pozdrav, Trampe“, na stadionu za kriket.

Prošlog septembra održan je skup „Zdravo Modi“ kada je Tramp bio domaćin indijskom premijeru Narendri Modiju u Hjustonu.

Tramp će se voziti putem pored sirotinjskog kvarta i biće u pratnji Modija, koji je iz Gudžarata.

Visoki vladin zvaničnik Bidžal Patel izjavila je da je zid izgrađen iz bezbednosnih razloga i da ne prikriva sirotinjski kvart.

„Osim iz bezbednosnih razloga, zid je postavljen radi ulepšavanja i čistoće“, rekla je ona.

Vlasti su juče, takođe, poslale obaveštenja o iseljenju za 45 porodica koje žive u drugom sirotinjskom kvartu u blizini stadiona za kriket.

Stanovnici su rekli da su od njih tražili da napuste svoje domove zbog predstojećeg događaja, ali je gradska skupština to negirala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar