U trendu

Podignuta optužnica protiv šest osoba u slučaju Plantaže

PODGORICA – Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore je Specijalnom odeljenju za suđenje za krivična dela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv šest osoba, zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju u kompaniji „13. jul-Plantaže“.

Optuženi su V.V., Đ.R., S.Š., D.P., B.M., i V.M., a terete se da su od 24. decembra 2019. do 23. aprila 2020. godine kao odgovorna lica u oštećenom privrednom društvu „13. Jul-Plantaže“, zloupotrebili svoj položaj u pogledu raspolaganja tuđom imovinom i nisu vršili svoju dužnost, i time privrednom društvu „OMP-Engineering“ DOO pribavili protivpravnu imovinsku korist koja prelazi iznos od četrdeset hiljada evra, a oštećenom naneli imovinsku štetu.

„Okrivljenima se stavlja na teret, da su, kao predsednik i članovi odbora direktora oštećenog društva, postupali suprotno tada važećem Zakonu o privrednim društvima i Statutu oštećenog, a okrivljenoj V.M., da je, kao izvršni direktor oštećenog, postupala suprotno tada važećem Zakonu o privrednim društvima, jer se prilikom donošenja odluka i u upravljanju poslovanjem društva, a okrivljena prilikom izvršavanja odluka, nisu pridržavali načela savesnosti i postupali sa pažnjom dobrog privrednika, u razumnom uverenju da deluju u najboljem interesu društva, niti su postupali savesno i radili u korist društva kao celine, sa dužnom pažnjom i uz primenu pravila struke prilikom odlučivanja“, saopštio je tužilaštvo, preneli su podgorički mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.