U trendu

Podoljak: Na ruske provokacije odgovoricemo vojnim sredstvima

KIJEV – Bilo kakve provokacije Rusije u vezi sa ponovnim otvaranjem ukrajinskih luka za izvoz žitarica naići će na vojni odgovor, saopštio je danas savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog Mihail Podoljak.

Podoljak je istakao da Ukrajina potpisuje sporazum sa Turskom i UN, a ne sa Rusijom, što znači da prema toj zemlji neće imati nikakvih obaveza, navodi Rojters.

„Rusija potpisuje obostrani sporazum sa Turskom i UN“, napisao je Podoljak na Tviteru pre očekivane ceremonije potpisivanja u Istanbulu, prenosi Rojters.

On je naveo da ruski brodovi neće pratiti transport žitarica i da predstavnici Rusije neće biti prisutni u ukrajinskim lukama, te upozorio da će u slučaju provokacija ukrajinska strana odgovoriti vojnim sredstvima.

„Ukoliko se ukaže potreba, sve inspekcije transportnih brodova vršiće zajednički timovi u turskim vodama“, dodao je Podoljak, prenosi Rojters.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, njegov turski kolega Hulusi Akar i ukrajinski ministar infrastrukture Oleksandar Kubrakov trebalo bi da danas u Istanbulu potpišu sporazum o uspostavljanju koridora za izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine preko Crnog mora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar