U trendu

Podrska Bolivije suverenitetu, teritorijalnom integritetu SRB

NJUJORK – Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je u Njujorku sa ministrom inostranih poslova Bolivije Roheliom Majtom Majtom i izrazio zahvalnost na podršci Bolivije suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

Ministar Selaković je u utorak poručio da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i prijateljski i ocenio da saradnja nije u skladu s prijateljstvom i potencijalima dve zemlje.

Takođe, istakao je da postoji interes Srbije za njeno unapređenje posebno u oblasti ekonomije.

Selaković je ukazao na značaj razmena poseta na najvišem i visokom nivou i uputio poziv ministru Majti da dođe u zvaničnu posetu Srbiji.

Šef srpske diplomatije je posebnu zahvalnost izrazio Boliviji na podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, kao i na podršci koju nam pružaju u međunarodnim organizacijama.

Upoznao je sagovornika o situaciji na Kosovu i Metohiji i ukazao na posvećenost Srbije miru i stabilnosti u regionu i dijalogu kao jedinom načinu za kompromisno rešavanje ovog pitanja.

Selaković je izrazio nadu da će delegacija Bolivije i ministar Majta biti gosti Srbije tokom skupa u Beogradu kojim će biti obeležena 60. godišnjica od održavanja Prve konferencije Pokreta nesvrstanih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.