U trendu

Pojavio se snimak napadača odmah nakon napada: Trčao je po putu i urlao (video)

U krvavkom terorističkom napadu koji se sinoć dogodio u Njujorku ubijeno je najmanje osam i povređeno još 15 osoba. Napadač se kamionom na Menhetnu zabio u pešake i bicikliste, a potom u školski autobus.

Nakon napada muškarac, identifikovan kao 29-godišnji Sajfulo Habibulaević Saipov iz Uzbekistana, izašao je iz kamiona. U rukama je imao nešto nalik pištolju.

Ubrzo se pojavio i prvi snimak s mesta napada koji prikazuje napadača odmah nakon što je izašao iz kamiona. Na snimku se vidi kako trči po ulici, u ruci ima nešto nalik pištolju i glasno viče. Vidi se i trenutak kada ga je policija savladala.

Svedoci napada, a kasnije i policija, potvrdili su da je vikao „Alahu Ekber“, što je policiju i navelo na zaključak da se radilo o terorističkom napadu.

Zasad nije poznato puno informacija o samom napadaču, osim da se 2010. godine doselio u SAD i da je imao vozačku dozvolu izdatu u Tampi na Floridi. Iza sebe je ostavio nekoliko poruka koje je policija našla na mestu napada, a u kojima tvrdi da je napad izveo u ime Islamske države.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.