U trendu

Pokrenut postupak za oduzimanje dozvole prevozniku

SKOPLJE – Ministarstvo saobraćaja pokrenulo je postupak za oduzimanje dozvole prevozniku „Besa trans“, nakon nesreće njihovog autobusa u Bugarskoj u kojoj je poginulo 46 putnika, saopštio je danas ministar saobraćaja Severne Makedonije Blagoje Bočvarski.

Kako je navedeno na konferenciji za novinare ministarstva, prema do sada dobijenim informacijama ovaj prevoznik obavljao je međunarodni prevoz sa dozvolom, ali ne i za konkretno vozilo, prenosi Telma.

“Prevoznik nije prijavio izgorelo vozilo u skladu sa članom 11 stav 5 Zakona o drumskom saobraćaju i stoga se ono ne nalazi u elektronskoj bazi podataka Ministarstva saobraćaja i veza“, rekao je Bočvarski.

Izražavajući žaljenje zbog stradalih u autobuskoj nesreći, Bočvarski je istakao da Ministarstvo saobraćaja i veza u saradnji sa drugim državnim institucijama i bugarskim vlastima radi na utvrđivanju svih uzroka nesreće.

Vlada je na današnjoj sednici zadužila Državnu saobraćajnu inspekciju da sprovede vanredni inspekcijski nadzor.

U saobraćajnoj nesreći na autoputu Sofija-Blagojevgrad, blizu sela Bosnek, noćas u 3:00 sata, zapalio se autobus “Besa transa” sa severnomakedonskim registarskim tablicama, koji se vraćao iz Istanbula.

U nesreći je poginulo 46 putnika, a sedam povređeno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.