U trendu

Policajac optužen za ubistvo Bruksa optužen za ubistvo – preti mu smrtna kazna

Bivši policajac Geret Rolf, koji je pucao i ubio Afroamerikanca Rajšarda Bruksa biće sada optužen za ubistvo, rekao je Pol Hauard, tužilac Okruga Fulton u državi Džordžija.

Tužilac će podići optužnicu protiv Rolfa zbog ubistva dvedesetsedmogodišnjeg Bruksa, koji nije pokazivao agresiju ni u jednom momentu tokom hapšenja, navodi Si-En-En.

Rolfu preti doživotni zatvor ili smrtna kazna ako bude proglašen krivim.

Hauard je dodao na konferenciji za novinare da Bruksu ni u jednom trenutku nije bilo rečeno da je uhapšen zbog vožnje pod uticajem alkohola i da se on nije ponašao agresivno. Na početku incidenta je dremao, naveo je okružni tužilac, a nakon toga je sarađivao s policijom.

Tužilac je rekao da je Rolf nogom gurao Bruksa „dok je on ležao na zemlji i borio se za vazduh“ nakon što je pogođen i objasnio je da je policijacima iz Atlante zabranjeno da pucaju iz pištolja u nekoga ko beži.

„Grad Atlanta zabranjuje službenicima da pucaju elektrošokerom na onog ko beži. Nije smeo da ispali ni iz elektrošokera, a sasvim sigurno nije smeo ni da puca iz vatrenog oružja u osobu koja beži“, napomenuo je Hauard.

Geret Rolf, policajac koji je tokom privođenja nenaoružanog Afroamerikanca u Atlanti pucao u njega i pogodio ga hicem u leđa, odmah je otpušten iz službe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.