U trendu

Policija: Holivudski producent saslušan u istrazi protiv Netanjahua

Šef izraelske policije Roni Alšeik potvrdio je večeras da su istražitelji nedavno ispitivali holivudskog producenta Arnona Milhana u okviru istrage o korupciji protiv premijera Benjamina Netanjahua.

Alšeik je izjavio za izraelski TV Kanal 10 u večeras emitovanom delu intervjua da je svedočenje Milhana u Londonu bilo značajno. On nije ulazio detalje. Čitav intervju će biti objavljen u petak.

Netanjahu je osumnjičen da je primao skupe poklone od bogatih pristalica, uključujući Milhana i australijskog milijardera Džejmsa Pakera. Izraelski lider je porekao da je bilo šta loše učinio.

Izraelski mediji preneli su nedavno da je Milhan ispitivan u Londonu više puta pod sumnjom da je podmićivao Netanjahua. Podsetili su da je Milhan i ranije svedočio u istrazi da je podmitio Netanjahua u zamenu za njegovu pomoć u ostvarenju svojih poslovnih interesa u Izraelu i inostranstvu.

Izraelski TV Kanal dva je javio da je najnovije ispitivanje Milhana pojačalo sumnje protiv Netanjahua.

Izvor blizak Netanjahuu porekao je sve optužbe, podsetivši na duboko i dugo prijateljstvo Netanjahua i Milhana, rekavši da je svaki pokušaj da se pripiše neragularnost bez osnova i osudjen na propast.

Milhan je tokom ranijih svedočenja potvrdio policiji da je davao poklone Netanjahuovima tokom mnogih godina ali je tvrdio da nije očekivao ništa zauzvrat.

Medjutim on je kasnije navodno dramatično izmenio svoju priču i ukupnu sumu koju je dao na poklone, nakit, šampanjac i cigare i sugerisao da je Netanjahu bio svestan troškova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.