U trendu

Policija potvrdila pretnje koje navodno Å¡alje Pozdnjakov

PODGORICA – Na jedan od mejlova Glavnog grada stigla je poruka iza koje navodno stoji ruska organizacija „MuÅ¡ka drÅŸava“, kojom rukovodi ekstremista Vladislav Pozdnjakov, piÅ¡u podgoričke Vijesti i dodaju da im je u policiji potvrđeno da je ova pretnja prijavljena.

U poruci se navodi da imaju zahteve i da će u slučaju njihvog neispunjavanja „dići Å¡kole u vazduh“.

Kako se vidi na fotografiji preteće poruke, koju su objavili mediji, mejl je stigao sa jedne outlook adrese.

Među upućeni zahtevima je promena vlasti u Crnoj Gori i promena rukovodstva Agencije za nacionalnu bezbednost.

U međuvremenu, podgorički mediji su objavili da je nepoznata osoba dojavila da je bomba postavljena u osnovnoj Å¡koli „Marko Miljanov“ u Bijelom Polju. Na listu cesta upućena je protivdiverziona ekipa.

Vladislav Pozdnjakov, koji je na čelu organizacije „MuÅ¡ka drÅŸava“, koja je u Rusiji zabranjena, sudeći prema fotografijama na druÅ¡tvenim mreÅŸama nedavno je boravio u Crnoj Gori, a pre nekoliko dana pretio je građanskom aktivisti i članu GI „21. maj“ Aleksandru SaÅ¡i Zekoviću.

Uprava policije je juče saopštila, da prema njihovim saznanjima, Pozdnjakov trenutno ne boravi u Crnoj Gori.

Pozdnjakov je navodno pretio i da će podići u vazduh TrÅŸni centar Plaza u Budvi, ako crnogorski mediji ne budu afirmativno izveÅ¡tavali o ruskim vojnim operacijama u Ukrajini.

Podgorička Pobjeda piše da se Pozdnjakov sinoć oglasio na Telegramu s tvrdnjom da on nije poslao preteći mejl da je postavljen eksploziv u trgovačkom centru u Budvi, te da je neko iskoristio njegovo ime, a to, kako je tvrdi, mogu da budu „(Aleksandar) Zeković, (Dejan) Vukšić ili neko iz ukrajinske zajednice“.

Naveo je i da je pisao ANB-u o tome da nema veze sa miniranjem i istakao da još nije dobio odgovor.

Konstatuje da je postao talac političkih igara i prikrivenih spletki.

Napisao je da je „neki tupan poslao mejl na adresu ANB-a, u kojem je naveo da će trgovački centar koji se nalazi u gradu Budvi poleteti u vazduh ako crnogorske vlasti i crnogorska televizija ne počnu pozitivno da govore o Rusiji. I sve bi bilo u redu, da taj zlomislilac nije potpisao ovo pismo mojim imenom!!!“

A povodom pretnji Zekoviću je napisao da ga neće „ni prstom taći“


Na kraju je dodao da nije ekstremista i da u Rusiji protiv njega nije pokrenut nijedan spor.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.