Policija RS otkrila 45 migranata, hteli preko Save u Hrvatsku

BANJALUKA – Policija Republike Srpske otkrila je grupu od 45 migranata u selu Međeđa, kod Kozarske Dubice.

Migranti su u Međeđu došli organizovano, autobusom iz Sarajeva, a meštani navode da ovo nije prvi put da migranti dolaze u ovo selo, u pokušaju da se, prelaskom reke Save, domognu Evropske unije.

Migranti kažu da su platili po 100 konvertibilnih maraka kako bi autobusom došli iz prihvatnog centra Blažuj, kod Sarajeva, do Međeđe, prenosi RTRS.

Odbili su da otkriju kome su platili prevoz, a sa sobom su imali i čamce na naduvavanje.

Autobus sa migrantima došao je u Međeđu tokom noći, a oni su se iskrcali ispred kuće porodice Šuvak i odmah su se uputili prema Savi.

Kad ih je autobus dovezao, ja nisam tad, trenutno, bio kod kuće. Međutim, kad sam došao, moji ukućani mi kažu da je došao autobus sa oko 50, 60 migranata, da su istovareni i u tom momentu otišli. Onda je majka prijavila policiji, priča Milan Šuvak.

U policiji ističu da su, zbog migranata, povećali prisustvo policijskih službenika na području uz reku Savu.

Vezano za navedeni dogadaj, policijski službenici su informisali i nadležno Tužilaštvo BiH, terenski centar za strance, kao i nadlležnu jedinicu Granicne policije BiH, koja ocekujemo da i oni preuzmu mere iz svoje nadležnosti, naglašava Sretoja Vujanović, načelnik Policijske uprave Prijedor.

Migranti otkriveni u Međeđi upućeni su u najbliži prihvatni centar.

Policija poziva gradane da, ako uoče migrante, to i prijave.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.