U trendu

Policija ubila još jednog crnca, dete gledalo (uznemirujući video)

Dan nakon što je policija usmrtila nenaoružanog Afroamerikanca Altona Sterlinga u Luzijani, dogodilo se još jedno policijsko ubistvo crnca u Minesoti.

Filanda Kastilja, starog 32 godine, policija je upucala dok je bio u svom automobilu, a njegova majka je saopštila da je u bolnici podlegao povredama, prenose američki mediji.

Kastilj je u automobilu bio sa svojom devojkom Dajmond Rejnolds i njenom četvorogodišnjom ćerkom koja je sedela na zadnjem sedištu vozila, kada ih je policija zaustavila zbog polomljenog zadnjeg svetla na automobilu.

Rejnolds, koja je snimila šta se dešavalo nakon pucnjave, kaže da je policajac od Kastilja zatražio vozačku dozvolu i dokumenta.

Kako navodi, njen dečko je posegao za novčanikom i u tom trenutku informisao policajca da nosi i vatreno oružje za koje poseduje dozvolu. Policajac se uspaničio i ispalio je četiri metka u Kastilja, dodala je ona.

Na video snimku vidi se Kastilj u nesvesnom stanju sa ogromnom mrljom krvi na odeći, dok ga policajac vidno uspaničen i dalje drži na nišanu i ponavlja: „Rekao sam mu da ne poseže za tim, rekao sam mu da ispruži ruke…“

Kasnije stiže još policajaca koji odvode Rejnoldsovu i odnose njenu ćerkicu.

Istraga o ovom slučaju je u toku, prenose mediji.

Protesti u Minesoti zbog ubistva još jednog Afroamerikanca

U Minesoti su noćas izbili protesti nakon što je policija usmrtila Afroamerikanca Filanda Kastilja, samo dva dana nakon što su policijske snage u Luizijani, takođe, ubile Afroamerikanca koji je prodavao muzičke diskove ispred prodavnice.

Gnevni demonstranti okupili su se ispred vile guvernera i u blizini mesta na kojem je Kastiljo ubijen, uzvikujući „Nema pravde, nema mira“ i „Policiju treba goniti“, prenosi En-Bi-Si Njuz.

Kastiljo (32), koji je radio kao šef kuhinje u školi u Sent Polu, policija je upucala na semaforu, naočigled njegove devojke i njenog deteta koji su se nalazili sa njim u automobilu.

Policajac je upucao Kastilja zato što je mislio da on poseže za oružjem.

Kastiljov ujak i devojka kažu da je on imao kod sebe dozvolu za nošenje vatrenog oružja, ali da nije posegao za oružjem, već za vozačkom dozvolom koju mu je policajac tražio na uvid.

https://www.youtube.com/watch?v=fqROP_T5jyM

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar