U trendu

Poljska: Na granici pogonuo vojnik u „nesrećnom slučaju“

VARŠAVA – Poljski vojnik koji je služio na granici sa Belorusijom poginuo je u “nesrećnom slučaju” pucnjave iz vatrenog oružja, saopštio je danas portparol poljskih službi bezbednosti.

„Prema preliminarnim saznanjima, došlo je do slučajnog pucanja iz vojnog pištolja kada je poginuo vojnik, a u događaju nisu učestvovala druga lica“, navodi se u izjavi komandanta jedinice koju je na Tviteru objavio portparol Stanislav Zarin, navodi Rojters.

Poginuli vojnik, pored toga, nikada nije ni bio u kontaktu sa migrantima tokom svoje službe na granici, rekao je komandant brigade.

Ovaj incident samo je jedan u nizu zbog eskalacije migrantske krize na granici Poljske i Belorusije, nakon što je beživotno telo mladog Sirijca pronađeno danas u Poljskoj u blizini granice sa Belorusijom.

Prema poljskoj policiji zbog okolnosti, nije bilo moguće ustanoviti tačan uzrok njegove smrti.

Nešto ranije, grupa od oko 100 migranata iz improvizovanog izbegličkog kampa na beloruskoj strani granice upala je danas na teritoriju Poljske i sada se nalazi blizu bodljikave ograde koju je podigla poljska pogranična služba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar