U trendu

Poplave u Brazilu, više od 11.000 evakuisanih

BRAZILIJA – Zbog poplava u brazilskoj državi Baija evakuisano je više od 11.000 ljudi, a vlasti nastoje da pruže pomoć stanovnicima koji nemaju alternativni smeštaj.

Zbog obilnih kiša koje padaju od novembra stradalo je 17 ljudi, a poslednja žrtva prijavljena je u četvrtak, saopštila je državna agencija za civilnu zaštitu, prenosi Glas Amerike.

Kiše su posebno teško pogodile 19 naselja, uključujući gadove Guaratinga, Itororo i Koarači na jugu zemlje, a prema podacima državne agencije za civilnu zaštitu 11.260 ljudi bilo primorano da napusti svoje domove.

Vlada savezne države Baije i nadležne savezne institucije pokrenule su juče zajedničku operaciju, u saradnji sa drugim brazilskim državama, s ciljem da rasporede prema potrebama ljudstvo, spasilačke avione i opremu, kao i da na licu mesta pruže pomoć stanovnicima na ugroženim područjima.

„Potpuno smo mobilisani, preduzimamo sve mere da obezbedimo neophodnu podršku žrtvama obilnih kiša koje su pogodile Baiju ovog Božića“, rekao je guverner te države Rui Košta u video poruci.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.