U trendu

Popularni pevač R. Keli osuđen na 30 godina zatvora

NJUJORK – Američka mužička zvezda, pevač, tekstopisac i producent R. Keli (Robert Silvester Keli) osuđen je danas u njujorškom sudu na 30 godina zatvora jer je iskoristio svoju medijsku popularnosti i slavu da mlade obožavateljke, među kojima veliki broj devojčica, izlaže sistematskom seksualnom zlostavljanju.

Ovaj 55-godišnji pevači i tekstopisac osuđen je prošle godine za reketiranje i seksualnu trgovinu na suđenju koje je prvi put dalo priliku oštećenima da se oglase jer su pre toga ignorisane samo zato što su Afroamerikanke, prenosi AP.

Sudija En Doneli optuženom je izrekla kaznu nakon što je saslušala svedočenja nekoliko preživelih žena koje su posvedočile da je Kelijevo zlostavljanje ostavilo duboke tragove u njihovima životima.

„Ti si me primoravao da radim stvari koje su mi slomile duh. Bukvalno sam poželela da umrem koliko sam se ništavno osećala. Da li se sećaš toga“, upitala je jedna žrtva zlostavljanja direktno se obraćajući Keliju koji je sedeo sklopljenih ruku i oborenih očiju.

Ova rečenica označila je kraj popularnosti R. Kelija, mužičara koji je prodao milione albuma, koga su obožavali milioni fanova čak i nakon što su optužbe o njegovom nasilnom ponašanju prema mladim devojkama počele da kruže u javnosti početkom 1990-ih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar