U trendu

Poruka: Želimo obnovu svih kuća i stanova bez obzira na boju nalepnice

ZAGREB – U Petrinji je danas održan protest građana, članova inicijative Petrinjsko proljeće, nezadovoljnih sporom obnovom zemljotresom pogođenog područja pre dve godine.

Neki od njih smatraju da su u Petrinji trebalo danas da bude premijer Andrej Plenković. „Ako kažu da rade, onda nemaju čega da se stide“, rekla je jedna od učesnica.

Na jednom od trasparenata koje su nosili piše: „Želimo obnovu svih kuća i stanova, bez obzira koju boju nalepnice imali“.

„Danas je dve godine kako hodamo ruševinama našeg grada i naših života. Dve godine nadanja, velikih obećanja i još većih razočaranja. Pokažimo da želimo grad u kojem će naša deca moći sigurno da hodaju… Da, želimo centar grada sa zastakljenim izlozima“, stoji, između ostalog u pozivu na protest koji je uputilo Udruženje građana Petrinjsko proljeće.

U pozivu su takođe poručili da žele da žive kao i svi ostali ljudi, u sigurnim i obnovljenim kućama i stanovima.

“ Mi zaslužujemo bolje. Svi zajedno dostojanstveno pokažimo koliko volimo našu Petrinju. Pokažimo da nismo nevidljivi ljudi razrušenog grada. Pokažimo svima koji će toga dana doći u Petrinju da je to jedini grad koji imamo i da nećemo odustati od njega“, stoji u pozivu, prenela je zagrebačka N1 tv..

U kontejnerskom naselju u Petrinji još uvek živi oko 140 osoba, a ne zna se točan broj građana koji žive u kontejnerima i kamp kućicama u svojim dvorištima.

Upravo je prespora obnova potresom oštećenih objekata ključan razlog zbog kojeg je u Petrinji organiziran protest na kojem se, kako prenosi HRT, okupio velik broj građana.

Na jednom od transparenata se našao i lik premijera Plenkovića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar