U trendu

Posetom Boljšoj teatru delegacija BG završila posetu Moskvi

MOSKVA – Posetom Boljšoj teatru delegacija grada Beograda završila je sinoć zvaničnu posetu Moskvi.

Na sceni čuvenog ruskog teatra predstavnici Beograda imali su priliku da gledaju operu „Bal pod maskama“ Đuzepea Verdija.

U okviru posete prestonici Rusije, delegacija Beograda sastala se sa ruskim vajarom Aleksandrom Rukavišnjikovim, autorom spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu, obišla Inovacioni centar Skolkovo, ali i gradsku železnicu Moskve.

Zajedno sa ministrom zaduženim za inovacije i tehnološki razvoj Nenadom Popovićem delegacija Beograda imala je dva sastanka na temu razvoja BG voza, prvi sa zamenikom ministra industrije i trgovine Rusije Olegom Rjazancevim, a drugi sa predstavnicima kompanije „Sinara – Tehnološke mašine“, koja je zainteresovana da učestvuje u razvoju BG voza.

Osim zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, u delegaciji Beograda bili su pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, direktor JKP „Beogradski metro i voz“ Stanko Kantar, gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević, direktor Muzeja grada Beograda Jelena Medaković…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.