Postoji i drugo pronađeno pismo u Dortmundu, policija istražuje

Nemački istražitelji ispituju sadržaj i drugog pisma u kom se preuzima odgovornost za eksplozije u blizini autobusa fudbalskog tima Borusija Dortmund, u kojima je jedan igrač povređen, objavio je danas nemački „Fokus“.

Magazin navodi da je u pitanju poruka objavljena na jednom antifašističkom internet portalu u kom se tvrdi da je napad izveden u znak odmazde zbog „blagog stava“ kluba prema neonacističkim i rasističkim navijačima, preneo je Rojters.

Prethodno je policija objavila da istražuje moguću „islamsku vezu“ povodom bombaških napada, nakon što je na mestu napada pronađeno pismo u kom se pominje napad na božićnem vašaru u Berlinu.

U pismu se pominje i nemačka izviđačka misija „Tornado“ u okviru međunarodne koalicije koja se bori protiv Islamske države, navelo je nekoliko nemačkih medija, pozivajući se na neimenovane izvore.

Za napad u Berlinu, u decembru prošle godine u kom je 12 ljudi poginulo, odgovornost je preuzela Islamska država, podseća AFP.

Portparolka policije Nina Fogt je za tv stanicu ZDF rekla da „istraga mora da se kreće u svim pravcima“, prenela je agencija AP.

Kako se navodi, igrač Mark Bartra je zadobio povrede ruke i morao je da bude operisan, dok je jedan policajac, koji je bio u pratnji autobusa na motociklu, bio je u stanju šoka.

Nemački mediji pišu da je zahvaljujući neprobojnom staklu na klupskom autobusu fudbalera Borusije pored kojeg su dok se kretao, eksplodirale tri bombe, izbegnuta veća tragdija.

Autobus je oštećen na dva mesta, ali je uprkos eksplozijama polomljeno samo jedno staklo, piše Velt.

Špigel navodi pozivajući se na bezbednosne krugove da se radi o ciljanim napadima na autobus.

Eksploziv je bio sakriven u žbunju pored puta kojim se kretao autobus sa fudbalerima.

Oni su posle eksplozije vraćeni u hotel.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.