U trendu

Potpredsednica SAD u Gani najavila pomoć za četiri afričke zemlje

AKRA – Potpredsednica SAD Kamala Haris doputovala je danas u Ganu, prvu destinaciju svoje afričke turneje i izjavila da će Sjedinjene Američke Države obezbediti 100 miliona dolara za Ganu i još četiri afričke zemlje u nameri da pomognu da se izbore sa nasilnim ekstremistima i nestabilnošću.

Dolazak u Ganu potpredsednice SAD je poslednja u nizu poseta visokih američkih zvaničnika afričkim državama u pokušaju zvaničnog Vašingtona da se suprotstavi sve većem uticaju Kine i Rusije, prenosi Rojters.

Po dolasku u Akru potpredsednica Kamala Haris pohvalila je predsednika Gane Nanua Akufo-Adoa za politička dostignuća i „demokratsku principijelnost“ u trenutku kada se vlasti ove afričke zemlje suočavaju sa rastućim nezadovoljstvom stanovništva zbog inflacije i smanjenog nivoa bezbednosti.

Kako je ranije preneo AP, Harisova će u okviru turneje po zemljama Afrike nakon Gane posetiti i Tanzaniju i Zambiju, u pokušaju da osnaži američki uticaj na Afričkom kontinentu na kojem su, kako se navodi, Rusija i Kina već učvrstile svoje pozicije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar