U trendu

Potraga za nestalom devojčicom duž nemačko-češke granice

BERLIN – Stotine policajaca danas su angažovane u potrazi za nestalom osmogodišnjom devojčicom u šumovitom podrucju duž nemacko-češke granice.

Devojčica Julija nestala je u nedelju zajedno sa svojim bratom i rođakom, nakon što su se odvojili od porodice tokom pauze na sportskom pešačenju, prenosi AP.

Ta dva dečaka, starosti šest i devet godina, pronađeni su u nedelju uveče u šumi u blizini bavarskog grada Valdminhena, ali devojčica se i dalje vodi kao nestala.

U potragu je ukljuceno oko 800 nemačkih i čeških policajaca i vatrogasaca, 40 obučenih pasa tragaca, helikopteri i dronova, javila je nemacka novinska agencija DPA.

Temperature u tom području bile su blizu nule zbog čega su vlasti zabrinute da devojčica možda neće preživeti još dugo po tako hladnom vremenu.

Pretpostavlja se da se osmogodišnja Julija izgubila u šumi i da nije reč o zločinu.

„Šanse (za preživljavanja) sve su manje iz sata u sat. Bez hrane i vode dete ne može da preživi duže od dva dana“, izjavio je portparol policije Jozef Vindl za nemački dnevnik „Pasauer Noje Prese“ i naglasio da je najveći problem hladno vreme.

S obzirom da je Češka šuma veoma neprohodna i divlja, vlasti su apelovale na lokalno stanovništvo da se potrazi ne pridružuju kao dobrovoljci, jer bi u protivnom moglo nestati još ljudi.

„To je veoma težak teren“, upozorila je portparolka češke policije Dana Ladmanova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.