U trendu

Povećane mere bezbednosti u metroima širom sveta

Posle terorističkog napada u metrou u Sankt Peterburgu, lokalne vlasti velikih metropola širom sveta povećavaju preventivne mere bezbednosti.

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio najavio je da će gradske vlasti izdvojiti više novca za antiterorističke napore.

„Uznemiravajuće je što vidimo da se napad u Sankt Peterburgu dogodio u isto vreme kada naša federalna vlada pokušava da smanji troškove za unutrašnju bezbednosti koja pomaže zaštiti naših metroa“, rekao je De Blasio, prenosi Obzerver.

Policija je saopštila da „nema konkretne pretnje gradu Njujorku“ trenutno, ali da je rasporedila svoje resurse na svaku ruski objekat koji bi mogao da bude meta napada u tom gradu.

Policijski komesar Džejms Onil rekao je da poslednji napadi pokazuju da nije pitanje da li će se teroristički čin dogoditi „nego kada“.

Istovremeno, francuski ministar unutrašnjih poslova Matijas Fekl rasporedio je dodatne snage zadužene za obezbeđivanje javnog prevoza u Parizu, prenosi Tas s.

„Zbog ekstremno velike terorističke pretnje, vlada nastavlja da preduzima mere zaštite građana Francuske“, navedeno je u saopštenju.

Agencija podseća da je u Francuskoj i dalje na snazi vanredno stanje posle napada u Parizu u novembru 2015. godine.

Bezbednosne mere stavljene su na najviši nivo i u podzemnoj železnici u Nju Delhiju.

Zvaničnici kažu da su snage centralne industrijske bezbednosti zadužene za obezbeđivanje više od 150 stanica železničke mreže indijske prestonice kojom se preveze više od 2,5 miliona ljudi dnevno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar