U trendu

Povratak Kukana i Flekenštaja u međustranački dijalog u SRB?

BRISEL, 1. februara ( Tanjug) – Nekadašnji šef delegacije Evropskog parlamenta za Srbiju, Eduard Kukan, za Tanjug kaže da je odluka o njegovom ponovnom učešću u Međustranačkom dijalogu u Srbiji ”još daleko od konačne”.

On je tako odgovorio na navode nekih srpskih portala da bi nekadašnji parlamentraci Edurad Kukan i Knut Flekenštaj trebalo da se, pored Tanje Fajon i Vladimira Bilčika, uključe u drugu fazu Međustranačkog dijaloga u Srbiji, uz konstataciju da je to trenutno ”osetljiva informacija” koju, zasad, ne želi da komentariše.

U izvorima iz Evropskog parlamenta za Tanjug kažu da je ideja o vraćanju Kukakna i Fleknštaja kao posrednika u Međustranački dijalog u Srbiji aktuelna, a da dolazi na osnovu početne inicijative predsednika Spoljnopolitičkod odbora EP, Dejvida Mekalistera.

Izvori iz EP navode da su Eduard Kukan i Knut Flekenštajn, kao ”odlični poznavoci i prijatelji Srbije”, od početka inicijative za uspostavljanjem Međustranačkog dijaloga, slovili za ”svima prihvatljive” posrednike.

Dejvid Mekalister je u oktobru 2019. godine pred prvu rundu Međustranačkog dijaloga u Srbii naveo da će Eduard Kukan i Knut Flekenštajn „podržati ovaj proces posredovanjem u dijalogu“.

Iz kabineta Dejvid Mekalistera za Tanjug kažu da će svoj komentar o najavi nastavaka i modalitete druge faze Međustranačkog dijaloga imati tek nakon sastanka sa predsedavajućin Narodne skupštine Srbije, Ivicom Dačićem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.