U trendu

Požar u italijanskoj luci: Izgorelo stotine Maseratija i Fijata iz Kragujevca (video)

U požaru koji se dogodio u utorak, pored skupocenih Maseratija, najviše su stradali automobili FIAT 500L, koji se proizvode u Kragujevcu.

Porto Savona

Il maxi incendio nel porto di Savona che ha devastato 1000 auto, tra le quali molte Maserati#Savona

Gepostet von Savonanews am Dienstag, 30. Oktober 2018

Kako navode lokalni mediji, požar u luci izbio je u utorak 30. oktobra oko 3:30 ujutru i zahvatio je stotine novih vozila među kojima su bili i automobili marke Maserati namenjeni izvozu na tržište Bliskog istoka.

Vatrenoj stihiji prethodila je oluja zbog koje je nivo mora u luci u Savoni porastao, pa je parking sa novim automobilima predviđenim za izvoz poplavila morska voda.

Kako su bili izloženi slanoj vodi, akumulatori u nekim od parkiranih vozila su eksplodirali, a jak olujni vetar doprineo je da se požar brzo proširi na stotine susednih automobila.

Lokalni mediji navode da je među izgorelim vozilima – koja se broje u stotinama – bilo najviše Maseratija, a na snimku posle požara vidi se i gomila potpuno uništenih FIAT-a 500L iz Kragujevca.

Zbog otežanih vremenskih uslova, vatrogascima nije bilo lako da obuzdaju vatrenu stihiju, a dodatnu pretnju predstavljale su povremene eksplozije automobila.

Na sreću, niko od vatrogasaca koji su učestvovali u gašenju nije povređen tokom ove intervencije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.