U trendu

„Poziv na terorizam“, pa protestna nota: Rusija odmah reagovala

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov uručio je američkom ambasadoru u Moskvi Džonu Salivanu protestnu notu.

Protestna nota je uručena povodom skandalozne izjave senatora Lindzi Grejema o predsedniku Rusije Vladimiru Putinu. Kako su ocenili u Ministarstvu, izjava je u suštini poziv na terorizam.

Podsetimo, američki senator Lindzi Grejem, republikanac koji u Senatu SAD predstavlja Južnu Karolinu, porukom na društvenoj mreži Tviter pozivao građane Rusije da liše života ruskog predsednika Vladimira Putina. On je naveo i da ko to bude uradio „učiniće uslugu sebi i celom svetu“.

„Istaknuto je da se radi o javnom, u suštini terorističko pozivu, apsolutno neprihvatljivom za tako visoko pozicioniranog političara“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Takva izjava će imati teške posledice, uključujući i krivičnu odgovornost, a ukoliko američke vlasti ne preduzmu mere prema senatoru to će imati dalji razorni uticaj na rusko-američke odnose, ističe se u saopštenju.

Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući izjavu Grejema, rekao da u ovim teškim vremenima neki gube zdrav razum.
Sinoć se oglasila i Bela kuća istakavši da to nije zvanični stav američke vlade.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar