U trendu

Predsednik Skupštine RS čestitao Porfiriju

BANJALUKA – Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je juče mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju izbor za 46. patrijarha Srpske pravoslavne crkve, saopšteno je iz parlamenta RS.

„U ime Narodne skupštine Republike Srpske i svoje ime čestitam Vam izbor na tron Svetog Save, kao 46. patrijarha srpskog, i iskreno Vam želim uspjeh na toj najuzvišenijoj dužnosti. Uz najbolje želje i čestitke, nadamo se da ćete nastaviti da brinete i molite se za sve pravoslavne vjernike u Republici Srpskoj, Crnoj Gori i Bosni iHercegovini, i za sve pravoslavne hramove, što je Srpska pravoslavna crkva činila i do sada“, napisao je predsednik Čubrilović u čestitki.

Istakao je da veruje da će novoizabrani patrijarh srpski, kao naš duhovni otac, pomoći jačanju saradnje i suživota, kako u Srbiji, Republici Srpskoj, tako i u Bosni i Hercegovini i u cijelom regionu.

„Radosni smo jer je na čelo Srpske pravoslavne crkve, po volji većine episkopa i po Promisli Božjoj, izabran patrijarh koji će obavljati svoju svetu pastirsku dužnost, vodeći Crkvu i srpski narod putem mira, tolerancije, zajedništva i poštovanja“, napisao je predsednik Čubrilović u čestitki.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.