U trendu

Premijer nocas pozdravio akciju zaplene kokaina iz septembra

PODGORICA – Premijer crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović je objavom na Tviteru noćas obelodanio učešće Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) u međunarodnoj akciji zaplene kokaina iz septembra ove godine.

Portal podgoričkog Dana piše da za sada nije poznato zašto se o akciji, koja je spovedena u septembru i o čemu su dan nakon toga pisali svetski mediji, crnogorska javnost obaveštava tek sada.

Velika zaplena kokaina dogodila se 23. septembra u sklopu međunarodne akicje, saopštile su dan nakon toga francuske službe a preneli brojni tamošnji mediji.

Prema pisanju francuskih medija reč je o akciji „Tahiti“ u kojoj je zaplenjeno 423 kilograma kokaina sa švedskog jedrenjaka u Papeju.

Abazović je pozdravio akciju objavom na Tviteru: „Pozdravljam veliku međunarodnu akciju suzbijanja šverca kokaina u čijoj realizaciji je učestvovao i naš ANB. Ove aktivnosti podižu kredibilitet službe i pokazuju da je CG i sektor bezbednosti pouzdan i kredibilan međunarodni partner u borbi protiv transnacionalnog kriminala“.

Abazović je na jučerašnjoj sednici Odbora za bezbednost pomenuo da će se čuti za aktivnosti u kojima je učestvovao i ANB.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.