U trendu

Premijer Slovacke: Spremni smo i delovacemo ujedinjeni

BRATISLAVA – Slovačka „najoštrije osuđuje“ napad Rusije na susednu Ukrajinu, poručio je danas premijer Eduard Heger na Tviteru.

„U vremenima kada demokratski svet želi da živi u miru, Rusija želi rat. Spremni smo i delovaćemo ujedinjeni“, rekao je Heger, prenosi Rojters.

Lideri zemalja članica Evropske unije održaće danas vanredni sastanak na kojem će raspravljati o novim sankcijama protiv Rusije zbog odluke Moskve da pokrene vojnu akciju u Ukrajini.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen će predstaviti novi paket sankcija koji finalizuje EK i koje će Savet EU brzo usvojiti, navedeno je u saopštenju Brisela.

„Dodatne restriktivne mere….naneće obimne i oštre posledice po Rusiju zbog njene akcije“, saopšteno je.

Državna granična služba Ukrajine saopštila je danas da su ruske trupe napale granicu Ukrajine iz Ruske Federacije i Belorusije.

Ukrajinski parlament, Vrhovna rada, danas je potvrdio ukaz predsednika Volodimira Zelenskog o uvođenju ratnog stanja na teritoriji cele zemlje, javili su ukrajinski mediji.

Zelenski je jutros saopštio da proglašava ratno stanje, nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin naredio specijalnu vojnu operaciju u Donbasu,na istoku Ukrajine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.