U trendu

Premijer tvrdi da će Temeljni ugovor sa SPC biti potpisan

PODGORICA – Premijer Zdravko Krivokapić tvrdi da će Temeljni ugovor između države Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve biti potpisan na, kako kaže obostrano zadovoljstvo.

On je u intervjuu za podgorički portal Dan rekao da vlada ne želi da se „eventualnim propustima, Temeljni ugovor problematizuje pred Ustavnim sudom Crne Gore i na taj način zakomplikuje to veoma važno pitanje“.

„Iz tog razloga izrazito vodimo računa da sa SPC potpišemo Ugovor koji je u potpunosti usklađen sa Ustavom i zakonima Crne Gore, jer na taj način najbolje štitimo i interese SPC i interese države Crne Gore“, rekao je Krivokapić.

Žao mu je, kako je rekao, što određene političke strukture koriste tu temu za prikupljanje političkih poena i plasiranjem, kako je naveo „najbezočnijih laži i manipulacija“ pokušavaju da uruše njegov i ugled Vlade Crne Gore.

„Ali znate i sami, nema ničeg tajnog što neće postati javno, tako da će se lica i dela svakog od nas pokazati, istina će izaći na videlo i svima će sve biti jasno. Najveća žrtva u celom tom političkom igrokazu oko Temeljnog ugovora je narod, jer se zlonamerno manipuliše emocijama naroda koji je branio i odbranio svoju Crkvu“, rekao je Krivokapić.

Sada, kaže, oni za koje je Ckva ništa drugo do tema na kojoj ubiraju političke poene, pokušavaju njega da predstave kao izdajnika Crkve i naroda.

„Taj posao im je zaludan i unapred osuđen na propast. Zdravko Krivokapić nije, nikada nije bio i nikada neće biti izdajnik ni svoje Crkve, ni svoje države, ni svog naroda. Uzalud im svi tabloidi i sve laži“, rekao je.

Komentarišući činjenicu da DF traži rekonstrukciju vlade, ali bez njega kao premijera, Krivokapić je rekao da „ne pristaje da vlada bude puki instrument i izvršitelj pojedinih želja određenog diela predstavnika zakonodavne vlasti“.

Podseća da poslanici crnogorskog parlamenta imaju pravo i mogućnost da pokrenu pitanje poverenja vladi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar