U trendu

Premijerka i clanovi vlade poceli zvanicnu posetu Mađarskoj

BUDIMPEŠTA – Članovi vlade Srbije predvođeni premijerkom Anom Brnabić doputovali su u Budimpeštu u zvaničnu posetu Mađarskoj tokom koje će biti održana zajednička sednica dveju vlada i potpisan sporazum o strateškom partnerstvu Srbije i Mađarske.

Premijerku Brnabić i srpske ministre na aerodromu je dočekao ministar finansija Mađarske Mihalj Varga.

Premijer Mađarske Viktor Orban večeras će u čast delegacije Srbije prirediti radnu večeru.

Tokom večere planiran je i niz bilateralnih sastanaka, a jedan od njih imaće i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović sa ministrom inostranim poslova Mađarske Peterom Sijartom.

Tema ovog sastanka biće situacija u regionu, sprovođenje reformi u sklopu procesa evropskih integracija, kao i godišnji plan tehničko ekspertske pomoći Mađarske u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Sutra su na dnevnom redu najpre sastanak u četiri oka dvoje premijera, a potom potpisivanje sporazuma o strateškom partnerstvu između dveju susednih zemalja.

Tanjugu je u vladi Srbije rečeno da će sporazum predstavljati osnovu za bileteralnu saradnju i zajedničke projekte u svim oblastima koje dve zemlje planiraju da sprovedu u budućnosti.

Najviši zvaničnici dveju zemalja više puta su ocenili da su odnosi Mađarske i Srbije poslednjih godina podignuti na najviši nivo u novijoj istoriji.

Poseta vlade Srbije Budimpešti završiće se sutra popodne zajedničkom konferencijom za novinare premijera Orbana i premijerke Brnabić na kojoj će oni izneti detalje sporazuma i ocene sastanka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.