U trendu

Preživeo vozač automobila sahranjenog pod brdom snega

Američka policija je spasla vozača koji je 10 sati proveo bez grejanja zarobljen u automobilu ispod metar ipo snega, saopštile su vlasti.

Automobil Kevina Krezena (58) je u sredu pred ponoć skrenuo s puta i zaglavio u snegu u mestu Ovego u saveznoj državi Njujork, potom ga je snegom zatrpao kamion s plugom za čišćenje snega s puta, a zatim je mećava dodala svoje.

Policija ga je našla u poslednjem trenutku pošto je duže od 10 sati bio u vozilu pod snegom, u stanju hipotermije, s promrzlinama i više nije osećao hladnoću.

Policijac Džejson Kouli koji ga je spasao rekao je da je Krezen bio toliko loše, da ne bi preživeo da je ostao u kolima još jedan sat.

Vozač je nekoliko puta mobilnim telefonom zvao pomoć, ali je signal njegovog telefona iz automobila pod brdom snega bio toliko slab, da policija nije mogla da ga nadje.

Spasioci su potragu suzili na oblast dužine 4,8 kilometara uz reku Suskehana na koju je tokom mećave palo više od metar snega.

Policajac – spasilac kaže da se redom peo na snežne smetove i naišao na jedan koji je izgledao drugačije, ali da je tek kada se sagnuo i udario u bočni prozor, shvatio da je ispod automobil. „Bio sam pomalo šokiran jer sam zapravo stojao gotovo na krovu automobila“, kazao je Kouli.

Kda je ostrugao sneg s prozora i pitao ima li nekoga, zatrpani Krezen mu je odgovorio da je unutra i da više ne oseća stopala. Kouli ga je izvukao iz kola uz pomoć prolaznika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.