U trendu

Prikazan montiran snimak Trampa koji ubija protivnike (video)

Grafički obrađen i montiran video-snimak, u kojem lik američkog predsednika Donalda Trampa puca i ubada svoje protivnike i predstavnike medija u crkvi, prikazan je na sastanku Trampovih pristalica u njegovom odmaralištu u Majamiju, objavio je „Njujork tajms“.

U video-snimku, koji AP opisuje kao parodiju, lažni Tramp udara pokojnog senatora Džona Mekejna u vrat, zatim udara u lice i ubija televizijsku ličnost Rozi O‘Donel, pali glavu senatora Bernija Sandersa, puca ili napada ljude čija su lica zamenjena logotipom novinskih kuća.

Video je prikazan prošle sedmice na konferenciji u Trampovom odmaralištu Doral Majami, piše list i dodaje da američki predsednik nije bio tamo.

Video sadrži logotip Trampove kampanje za 2020. godinu, ali je portparol organizacije za reizbor rekao Tajmsu da „video nije proizveden u kampanji i da oni ne odobravaju nasilje“.

U videu je Trampovo lice nalepljeno na telo ubice, a među metama su bivši predsednik Barak Obama, Bil i Hilari Klinton, kao i predstavnici „Vašington“ posta, „Politika“, kao i televizije Si-En-En, Bi-Bi-Si, Pi-Bi-Es i En-Bi-Si.

Udruženje dopisnika Bele kuće (VHCA) osudilo je taj video-snimak, prenosi Rojters.

Kako se navodi, VHCA je zgrožena video-snimkom koji je navodno prikazan tokom vikenda na političkoj konferenciji pristalica predsednika.

„Svi Amerikanci bi trebalo da osude ovaj prikaz nasilja koji je usmeren prema novinarima i predsednikovim političkim protivnicima. Upozorili smo predsednika da bi njegova retorika mogla podstaći nasilje“, rekao je predsednik udruženja Džonatan Karl.
Organizatori skupa su saopštili da sporni video nije bio odobren i da će biti pokrenuta istraga kako je došlo do njegovog prikazivanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)