U trendu

Primerak Dejtonskog sporazuma u svakoj porodici u Srpskoj

BANJALUKA – Banjalučko Udruženje građana „Politikolog“ danas je u Doboju promovisalo kampanju „Dejtonski sporazum u svakoj porodici u Republici Srpskoj“ s ciljem da do kraja godine po primerak ovog sporazuma dobije svaka porodica i da se građani upoznaju sa njegovim izvornim sadržajem.

Malo je onih koji znaju šta tačno piše u Opštem okvirnom sporazumu za mir u BiH, koji je potpisan 14. decembra 1995. godine u Parizu. Da bi se to promenilo Udruženje građana „Politikolog“ iz Banjaluke za cilj ima da izvorni tekst dejtona dostavi na adrese svih građana u Srpskoj.

Dobojlije su dobile primerak teksta Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH. Iako se u javnosti polemisao o autentičnosti teksta, iz Udruženja „Politikolog“ odbacuju spekulacije i kažu da su tekst dobili iz Ministarstva inostranih poslova Srbije, prenela je RTRS.

Članovi ovog udruženja građana saglasni su da je najveći problem u tumačenju Dejtonskog mirovnog sporazuma, jer političari u Sarajevu tumače i primenjuju ono što im odgovara, a upravo je to jedan od pokušaja da se u konačnici Republika Srpska ukine.

Dejtonski sporazum ima 11 clanova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar