U trendu

Pripadnici SIPA priveli Zorana Mamića po HR poternici

SARAJEVO – Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) privele su jutros u Međugorju bivšeg trenera FK Dinamo Zorana Mamića, kojeg Hrvatska potražuje zbog izdržavanja zatvorske kazne.

Iz SIPA nisu želeli da komenarišu privođenje Zorana Mamića, a sarajevski mediji su preneli da je on priveden u Sud BiH, gde će mu biti održano ročište.

Na tom ročištu ekstradicioni sudija bi trebalo da utvrdi koje dokumente poseduje Mamić.

Zoran Mamić, kao i njegov brat Zdravko, koji se iz istih razloga sklonio iz Hrvatske u BiH, imaju đržavljanstvo i Bosne i Hercegovine.

Iz tog razloga, kada Sud utvrdi da Zoran Mamić poseduje i BiH državljanstvo, on neće biti izručen Hrvatskoj, što je u skladu sa zakonima te zemlje.

Obojica Mamića su u Hrvatskoj osuđeni na zatvorske kazne – Zoran na 4,8 godina, a Zdravko na 6,5 godina, zbog izvlačenja novca iz FK Dinamo.

Zoran Mamić je prošlog meseca zatražio od Hrvatske da zatvorsku kaznu služi u BiH, ali je taj zahtev odbijen, a pošto se nije javio na izdržavanje kazne Hrvatske je za njim raspisala međunarodnu poternicu Interpola i evropski nalog za hapšenje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.