U trendu

Priređen koktel povodom kandidature BG za EXPO 2027

PARIZ – Premijerka Srbije Ana Brnabić i supruga predsednika Srbije Tamara Vučić priredile su večeras u Parizu svečani koktel povodom kandidature Beograda za izložbu EXPO 2027.

Premijerka Srbije ovom prilikom je pohvalila srpsku delegaciju koja je danas u Parizu na 171. Generalnoj skupštini Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) predstavila Srbiju.

Brnabić je istakla da je Srbija mnogo toga uradila u poslednjih nekoliko godina i da je spremna da se jedna ovakva manifestacija organizuje u njenoj prestonici.

„Danas smo Srbiju predstavili pred oko 185 zemalja sveta,“ kazala je Brnabić.

Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić rekla je da Srbiju pre svega odlikuje gostoprimstvo njenih ljudi i da bi od te karakteristike mogli da napravimo brend.

„EXPO je sjajna pletforma za promciju naše zemlje“, ocenila je ona.

Svečanost je započela nastupom srpskog violiniste Stefana Milenkovića, nakon čega su Tamara Vučić i Ana Brnabić pozdravile goste.

Koktelu su prisustvovali ministar finansija Siniša Mali, ministar prosvete Branko Ružić, ministarka kulture Maja Gojković i ostali gosti iz srpske delegacije.

Takođe, počasni gosti na svečanosti bili su i predstavnici BIE.

Na 171. Generalnoj skupštini BIE danas je održana zvanična prezentacija Republike Srbije – grada Beograda za organizaciju Međunarodne specijalizovane izložbe EXPO 2027 sa temom „Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.