Priveden Kninjanin koji je u Posedarju vikao: Ovo je Srbija

ZAGREB – Hrvatski mediji izvestili su danas da je zbog narušavanja reda i mira i vređanja službene osobe zadarska policija uhapsila 36-godišnjaka iz Knina.

Kako piše Dalmatinski portal o tom događaju nije izdato zvanično policijsko saopštenje, a prema svedočenju jednog od prisutnih, pomenuti Kninanjin je navodno na plaži kod Svetog Duha, u Posedarju, vikao: „Ovo je Srbija!“, a kupače je, kako se navodi, „vređao, omalovažavao i govorio im da su ustaše“.

Navodi se da je neko od kupača pozvao policiju, a kako je kazala Ivana Grbin, portparolka zadarske policije, nakon dojave 36-godišnjak zatečen u svojoj kući u Posedarju.

Prema njenim rečima, bio je pijan sa izmerena dva promila alkohola u krvi.

„Tom prilikom je vređao i omalovažavao policijske službenike i uz primenu sredstava prisile priveden je u prostorije policije. Nad 36-godišnjakom je sprovedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je prethodne večeri na plaži Sv. Duh u Posedarju na naročito drzak i nepristojan način narušio javni red i mir, pa je 30. avgusta uz optužne predloge priveden na Prekršajno odeljenje Opštinskog suda u Zadru“ , rekla je Grbin, preneo je portal Index.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.