U trendu

Produžen pritvor optuženima za špijunažu u Albaniji

TIRANA – Albanski sud danas je naložio da se Rusu, Ruskinji i Ukrajincu produži pritvor dok traje istraga o njihovim navodnim špijunskim aktivnostima u nekadašnjoj fabrici za proizvodnju vojnog naoružanja.

Dvojica osumnjičenih državljana Rusije su 25-godišnji Mihail Zorin i 33-godišnja Svetlana Timofojeva, dok je Ukrajinac identifikovan kao Fedir Alpatov, ali vlasti nisu saopštile njegove godine.

Oni su uhapšeni prošle subote unutar i u blizini bivše vojne fabrike u Gramšu, 80 kilometara (50 milja) južno od glavnog grada Tirane zbog toga što su fotografisali u krugu fabrike.

Sudija Pajtime Fetahu, koji predsedava sudom u gradu Elbasanu, 40 kilometara južno od Tirane, odlučio je da uvaži zahtev tužilaštva da se osumnjičenoj trojki produži pritvor zbog osnovane sumnje da su „prikupljali tajne informacije vojnog ili bilo kog drugog karaktera u korist inostrane sile, čime su ugrozili nezavisnost zemlje“, prenosi AP.

Ipak, sudija Fetahu je odbacio ozbiljniju optužbu da su „neke od informacija već predate“ nepoznatojn stranoj državi.

Ročište je održano iza zatvorenih vrata i za sada nije jasno zbog čega su osumnjičeni zaista mogli da budu zainteresovani za nekadašnju fabriku za proizvodnju vojnog naoružanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar