Promocija BiH turizma od 28. marta do 1. aprila u Sarajevu

SARAJEVO – Grad Sarajevo će od 28. marta do 1. aprila biti domaćin 1. Međunarodnog sastanka tour operatera „Meet Up Sarajevo 2019″, na kojem će više od 200 turističkih agencija iz više od 100 država imati svoje predstavnike.

Kako je danas rečeno na konferenciji za novinare, reč je o jednom od najznačajnijih susreta ovog tipa i o velikoj promociji turističkih potencijala.

“Sarajevo zaslužuje svetsku turističku promociju. Ne želimo više da čekamo, vreme je da najvažnije tour operatore iz celog sveta dovedemo u glavni grad Bosne i Hercegovine, pokažemo im naše lepote i potencijal i povežemo ih sa domaćim turističkim radnicima”, rekao je danas Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva.

Skaka je podsetio na sve što je u tom gradu učinjeno u proteklim godinama.

“Grad Sarajevo je obogatio turističke sadržaje, oživeli smo Trebević, obnavljamo muzeje, radi se na turističkoj infrastrukturi, dolaze nam poznati lanci hotela. Osetili smo da je pravo vreme da napravimo ovakav događaj koji će ubrzati turistički rast i pomoći celu ekonomiju“, kazao je.

Dodao je da je pronađena i podrška u avio kompanijama, turističkim radnicima, hotelijerima, turističkim agencijama, te da svi zajedno rade na ovom važnom projektu.

U planu je da ovakvi skupovu postanu trdicionalni, a da na jesen bude organizovan još jedan na kojem bi se promovisao zimski turizam u BiH.

Kako je na konferenciji istakla Meliha Fazlić, iz JP Sarajevo d.o.o. koje je zajedno sa Gradom Sarajevo organizator konferencije, gostima je priređen bogat program u okviru kojeg je obilazak Sarajeva i najznačajnijih turističkih atrakcija za nezaboravan sarajevski događaj.

“Želimo da iz našeg Sarajeva ponesu najsnažnije emocije i spektakularan dojam koji će privući još veći broj turista u naš grad”, rekla je Fazlić.

Adnan Vlajčić, u ime organizatora je javnost upoznao za detaljima programa konferencije ističući da je fokus na prezentaciji i uvezivanju.

“Više od 200 učesnika očekujemo iz velikog broja država, sa Bliskog istoka, iz istočne i jugoistočne Azije, Severne Amerike, Evrope, i zapadnog Balkana. Veoma važna činjenica jeste da je veliki broj domaćih turističkih subjekata deo ovog projekta. Ovo je korak kojim ćemo otvoriti vrata za nove i investicije i poslove za turistički sektor”, rekao je Vlajčić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.