U trendu

Propao još jedan pokušaj izbora predsednika i potpredsednika FBiH

SARAJEVO – Još jedan pokušaj izbora predsednika i potpredsednika Federacije BiH završen je danas bez dogovora, a naredni korak je da odluku donese Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

Predstavnici tri stranke Refika Lendo (SDA), Lidija Bradara (HDZ) i Igor Stojanović (SDP), nisu uspeli da se dogovore o izboru predsednika i potpredsednika većeg entiteta u BiH.

„Dogovorili smo se da se nismo dogovorili“, rekao je Lendo novinarima nakon sastanka i dodao da je zamolio da se o izboru dogovore lideri tri političke stranke, ali da do toga nije došlo.

Rekao je da neće ići na sastanak sa rukovodstvom Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Bradara je rekla da se Lendo nije složio da ona bude predsednica i da zato nije postignut dogovor. Nada se, kazala je, da će sednica Predstavničkog doma biti brzo i da će joj prisustvovati.

„Svima vam je jasno da se nismo dogovorili i žao mi je što se ne poštuje građanska većina u oba doma“, rekao je Stojanović i dodao da se nada da će svi demokratski principi koji važe svuda važiti i ovde.

„Postoji politički dogovor i u njegovom interesu je da dobijemo funkcionalnu vladu“, rekao je Stojanović, preneo je portal sarajevskog Avaza.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar