U trendu

Proruske vlasti: Ukrajina granatira više naselja u DNR i LNR

DONJECK – Ukrajinska vojska granatirala je rano jutros devet naselja u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), ispalivši ukupno 53 projektila, saopštile su vlasti DNR, prenosi TAS S.

Prema podacima proruskih vlasti, do šest časova jutros na Donjeck je ispaljeno deset projektila kalibra 152 mm i 11 kalibra 155 mm, a pod udarom je bilo više naselja u ovoj oblasti.

Ukrajinska vojska snažno granatira teritoriju DNR u pokušaju da spreči njen referendum o pridruživanju Rusiji, rekao je lider proruskih vlasti Denis Pušilin u subotu za TV kanal „Rosija-24“.

Ukrajinske oružane snage granatirale su i samoproglašenu Lugansku Narodnu Republiku (LPR) tri puta u protekla 24 sata, ispalivši 14 raketa uz upotrebu višenamenskog raketnog sistema američke proizvodnje HIMARS, izvestile su vlasti LPR, prenosi TAS S.

Precizira se da je ukrajinska vojska izvela udare sa 14 raketa na tri naseljena mesta koristeći sisteme HIMARS, prema saopštenju proruskih vlasti, koje su navele i da je pet civila ranjeno u ovim napadima.

Izveštava se da je u raketnim napadima uništena jedna od srednjih škola u Rubežnoju, koja je takođe služila kao biračko mesto na referendumu za pridruživanje Rusiji, a naneta je šteta i na četiri višespratne stambene zgrade i prijavljeno je da je oštećena bolnica u okolini Mostkog.

Na teritorijama samoproglašenih republika Lugansk i Donjeck i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti u Ukrajini koje su delom pod kontrolom ruske vojske, u toku je poslednji dan referenduma za pridruživanje Rusiji.

Kijev i većina zemalja odbacili su ove referendume i obećali da neće priznati njegove rezultate, preneo je ranije Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar