Proruski zvaničnik: Posle udara drona veliki požar na naftnom rezervoaru na Krimu

Veliki požar izbio je na naftnom rezervoaru na Krimu posle udara drona, javio je danas zvaničnik te oblasti koga je postavila Rusija.

Guverner Sevastopolja, Mihail Razvožajev objavio je video snimke i fotografije požara na svom Telegram nalogu.

On je ocenio da se radi o „veoma komplikovanom požaru“.

Nije saoštio da li je dron koji je izazvao požar ukrajinski.

Razvožajev je napisao da nema stradalih u požaru izazvanom na naftnom rezervoaru i da to neće ometati snabdevanje Sevastopolja naftom.

Grad je često na meti pokušaja napada dronovima, posebno poslednjih nedelja.

Incident se dogodio dan pošto je Rusija ispalila više od 20 krstarećih raketa i dva drona na Ukrajinu, a u napadima je stradalo više od 23 ljudi. Gotovo svi stradali su u udaru dve rakete u stambenu zgradu, a među mrtvima je i troje dece.

Ranije ove nedelje Razvožajev je rekao da je ruska vojska uništila ukrajinski morski dron koji je pokušao da napadne luku a da je drugi sam eksplodirao, kada su razbijena stakla na nekoliko stambenih zgrada, ali nije naneta druga šteta.

Za sada nema komentara od ukrajinskih zvaničnika o požaru na rezervoaru nafte. Posle ranijih napada na Krim Kijev obično nije otvoreno preuzimao odgovornost već je naglašavao da zemlja ima pravo da udari bilo koju metu kao odgovor na rusku agresiju.

Rusija je pripojila Krim 2014. godine u potezu koji većina sveta smatra nelegalnim. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je ranije da njegova zemlja nastoji da vrati poluostrvo tokom sadašnje ruske invazije zemlje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.