U trendu

Proširena Trojka će se sastati u avgustu zbog Avganistana

MOSKVA – Proširena Trojka koju čine predstavnici Rusije, Sjedinjenih Američkih Država, Kine i Pakistana će održati svoj sledeći sastanak u Dohi početkom avgusta, rekao je danas ruski ministar inostranih poslova Zamir Kabulov.

Američki predsednik Džo Bajden objavio je 14. aprila da je doneta odluka da se završi najduža prekomorska vojna kampanja u istoriji SAD u Avganistanu, piše Tas s.

Agencija naovdi da je stanje u Avganistanu počelo da se pogoršava nakon odluke SAD da povuče svoje trupe jer su talibanske militantne grupe krenule da pojačavaju svoje ofanzive u nekim oblastima države.

„Peking je nedavno imenovao svog novog izaslanika za Avganistan i očekujem da ćemo se videti 11. avgusta u Dohi. Nastavićemo suštinske konsultacije u bilateralnoj i proširenoj Trojci i spremni smo za šire razgovore sa zainteresovanim međunarodnim partnerima“, rekao je ruski izaslanik.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je ranije ove nedelje da je situacija u Avganistanu brzo degradirana i da je izašla iz ingerencija vlasti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.