U trendu

Protest u Petriniji zbog spore obnove grada

PETRINJA – U Petrinji je danas održan miran protest koji je okupio stotinak građana nezadovoljnih sporom obnovom grada nakon razornog potresa, a najviše kritika bilo je usmereno na račun aktualnog gradonačelnika Darinka Dumbovića.

Protest pod nazivom „Čovek, a ne nalepnica“ je održan ispred zgrade u kojoj su privremeno smeštene neke gradske kancelarije.

Nezadovoljni građani zatražili su od nadležnih državnih i gradskih organa jasne odgovore na pitanja oko obnove grada.

Okupljeni su uzvikivali parole „Grad nisu zgrade nego ljudi“, „Želimo da ostanemo u Petrinji“, „Gde je građevinski materijal“ i slično.

Oni su tražili i da se građevinski materijal raspodeli prema kriterijumima i proverenim spiskovima, a ne da leži u skrivenim skladištima.

Komentarišući protestne akcije, petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović je za Hinu izjavio da je reč o manjoj grupi nezadovoljnika, koji nemaju podršku većine građana.

„Njima je najlakše da kritikuju i prozivaju druge, umesto da se uhvate posla i daju svoj doprinos obnovi. Moram reći da su među njima i osobe čija je reputacija upitna i koji za razliku od mene, već imaju svoje dosijee“, rekao je Dumbović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.