najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Puno napretka na Zapadnom Balkanu

Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost EU Federika Mogerini izjavila je u subotu da je “na Zapadnom Balkanu postignuto puno napretka u skorije vreme”.

Kako se navodi u dokumentu postavljenom na sajtu Evropske komisije, Mogerinijeva je to izjavila na pres konferenciji održanoj povodom neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova EU (Gymnić) u Bratislavi, prestonici Slovačke koja predsedava Unijom.

Šefica diplomatije EU je kazala da su ministri spoljnih poslova evropskog bloka imali “važan sastanak” sa svim zemljama kandidatima za članstvo u EU.

“Ne samo sa Turskom, već i sa zemljama Zapadnog Balkana koje su kandidati: Albanijom, Srbijom, Crnom Gorom i Bivšom jugoslovenskom republikom Makedonijom, pokazujući potpunu odlučnost Evropske unije i njenih članica da se ide napred u procesu integracije u EU. Posebno na Zapadnom Balkanu, gde je postignuto puno napretka u skorije vreme i bilo puno zajedničkog rada na borbi protiv radikalizacije i terorizma, ali i u upravljanju migranstkim tokovima, u ekonomskim vezama, pričali smo sa njima o tome da su sjajni partneri za nas u budućem radu”, navela je Mogerinijeva.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike